Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skrap skinnet på kveiten, dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.
Skyll av saltet, tørk fisken godt og skjær i porsjonsstykker.
Brun fisken godt på skinnsiden i smør i ca. 5 minutter. Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.
Blåbærsaus
Kok blåbær og kjøttbuljong i ca. 1 time til buljongen får god smak av bærene.
Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.
Saltbakte poteter
Skrubb og tørk potet, og legg dem i en ildfast form med rikelig med havsalt i bunnen.
Dryss salt over potetene og bak i stekeovnen til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
Børst av overflødig salt før servering.
Kantarellstuing
Skjær kantarell i mindre biter og finhakk sjalottløk, og stek gyllen i smør.
Hell på hvitvin og saften av sitron, og la det koke nesten helt inn.
Tilsett matfløte og la stuingen småkoke til den tykner.
Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Rør inn finhakket gressløk før servering.
Server kveiten med blåbærsaus, saltbakte poteter og kantarellstuing.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbudent). Foto: Lauritzen og Westhammer
Ingredienser
4 personer
600 g kveitefilet, med skinn
1 ½ ss salt
1 ss myk stekemargarin
Blåbærsaus
3 dl blåbær
6 dl kjøttbuljong
Saltbakte poteter
12 stk småpoteter
Havsalt
Kantarellstuing
10 stk kantareller
2 stk sjalottløk
1 ss myk stekemargarin
1 dl hvitvin
½ stk sitron
2 dl matfløte
1 ss gressløk, frisk
Salt og pepper
Ev. litt sukker/søtning
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 442 kcal/ 81 kcal |
Karbohydrater | 19 g/ 3,5 g |
Proteiner | 32 g/ 6 g |
Fett | 23 g/ 4,5 g |
- hvorav mettet fett | 11 g/ 2 g |
- enumettet fett | 6,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 4 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: