Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ºC

Rør smør, Sukrin gold, finesse og vanilje luftig. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Vend inn valnøtter.

Fôr en brødform med bakepapir og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.

Stek kaken i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en liten trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk i fargen.

Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald.

Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Krydderkaken kan også fryses.

Tidsforbruk inkluderer ikke steketid.

Foto: Colourbox

Ingredienser

10 personer

150 g mykt smør
150 g Sukrin gold
75 g finesse/tagatesse
1 vaniljstang eller 1 ts vaniljepulver
4 stk egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
½ ts malt nellik
¼ ts malt kardemomme
½ ts malt allehånde
50 g valnøttkjerner

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 241 kcal/ 289 kcal
Karbohydrater 14 g/ 17 g
Proteiner 5,5 g/ 7 g
Fett 18 g/ 22 g
- hvorav mettet fett 9 g/ 11 g
- enumettet fett 4 g/ 5 g
- flerumettet fett 3 g/ 4 g
Kostfiber 1,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja