Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180 ºC
Rør smør, Sukrin gold, finesse og vanilje luftig. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Vend inn valnøtter.
Fôr en brødform med bakepapir og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
Stek kaken i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en liten trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk i fargen.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald.
Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Krydderkaken kan også fryses.
Tidsforbruk inkluderer ikke steketid.
Foto: Colourbox
Ingredienser
10 personer
150 g mykt smør
150 g Sukrin gold
75 g finesse/tagatesse
1 vaniljstang eller 1 ts vaniljepulver
4 stk egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
½ ts malt nellik
¼ ts malt kardemomme
½ ts malt allehånde
50 g valnøttkjerner
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 241 kcal/ 289 kcal |
Karbohydrater | 14 g/ 17 g |
Proteiner | 5,5 g/ 7 g |
Fett | 18 g/ 22 g |
- hvorav mettet fett | 9 g/ 11 g |
- enumettet fett | 4 g/ 5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 4 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: