Fremgangsmåte
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter og selleri i terninger.
Varm opp olje i en stor kjele. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri under omrøring til alt er mykt og lett brunet. Ha deretter i tomatpuré og la den putre i noen minutter.
Tilsett grønnsakskraft/-buljong, hakkede tomater, laubærblad, timian og oregano. Spar ev. litt til pynt.
Kok opp og la småkoke i ca. 30 min. Skyll godt av linsene, gjerne i et dørslag, og tilsett linsene i tomatsausen. Smak til med salt og pepper.
Kok spaghettien i følge anvisningen på pakken.
Server sammen med nykokt spaghetti og revet gulost.
Gulost er naturlig fri for laktose.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett, kan du erstatte fullkornsspagetti med glutenfri spagetti.
Ingredienser
4 personer
300 g fullkornsspaghetti
2 stk gule løk
4 stk hvitløksfedd
2 stk gulrøtter
1 bit sellerirot, ca. 150 g
3 ss tomatpuré
2 ss grønnsakskraft eller 2 terninger grønnsaksbuljong
3 pk hakkede tomater
2 stk laubærblad
1 knippe fersk timian (eller ½ ss tørket)
1 knippe fersk oregano (eller ½ ss tørket)
2 pk røde linser, ca. 500 g
Olje til steking
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/per 100 gram
Energi/Kalorier | 434 kcal/ 74 kcal |
Karbohydrater | 65 kcal/ 11,5 g |
Proteiner | 21 g/ 3,5 g |
Fett | 7 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 3,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,3 g |
Kostfiber | 13 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: