Fremgangsmåte
Kok poteter til de er møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos dem sammen med kikerter.
Stek finhakket kyllingkjøtt i varm panne med olje til det er gjennomstekt.
Tilsett vårløk, spisskummen, rød chili og koriander.
Bland kyllingblandingen og potetblandingen. Avkjøl.
Legg en spiseskje med fyll nederst på midten av et filoflak, løft den ene siden over fyllet og over mot langsiden slik at du danner en trekant. Løft trekanten over mot den andre siden og gjenta dette til du har brukt hele filoflaket. Fest endeflappen med litt vann eller med litt eggehvite.
Varm opp olje i en gryte eller en stekepanne med høye kanter. Friter samosaene til de har en gyllen og pen fargefarge.
Server med yoghurt.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen.
Denne oppskriften har ikke blitt brukt i forbindelse med prosjektet «Mat er ikke bare mat,» men vi foreslår den som et alternativ.
Ingredienser
4 personer
200 g kylling lårfilet
3 stk. potet
0,5 boks hermetiske kikerter
3 stk. finhakket vårløk
1 ts malt spisskummen
0,5 stk. finhakket rød chili
1 ss nøytral olje , til steking
2 ss finhakket frisk koriander
16 blader filodeig
0,5 l nøytral olje til fritering
Næringsinnhold per porsjon/per 100 g
Energi/Kalorier | 820 kcal/ 300 kcal |
Karbohydrater | 68 g/ 25 g |
Proteiner | 22 g/ 8 g |
Fett | 50,5 g/ 18 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 22 g/ 8 g |
- flerumettet fett | 20,5 g/ 7,5 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: