Fremgangsmåte
Stek karbonadedeig i olje i en stor jerngryte eller panne til alt er brunet. Pass på å ha god varme så ikke karbonadedeigen begynner å koke.
Tilsett løk og hvitløk og la frese videre mens du rører i et par minutter.
Tilsett tomater, chilisaus, krydder, laurbærblader, kakao og sukker, og la småkoke i 20 minutter.
Smak til med salt og pepper. Tilsett avskylte bønner og varm opp.
Servér med grovt brød eller fullkornsris/ villris, og rømme. Lager du guacamole mens retten koker, blir dette festmat!
Oppskrift og bilde er hentet fra Matlyst av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
4 personer
400 g karbonadedeig av storfe
1 løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater
2 ss chilisaus (sterk eller mild etter ønske)
1 ts malt cumin
1 ts basilikum, tørket
1 ts oregano, tørket
1 knivspiss kanel
2 ts mørk kakao
2 laurbærblader
1 ts sukker
2 bokser røde kidneybønner, skylt og avrent
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 361 kcal/ 76 kcal |
Karbohydrater | 27 g/ 5,5 g |
Proteiner | 33 g/ 7 g |
Fett | 11 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 6 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 13 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: