Fremgangsmåte
Hell mandelmelk i et glass eller en liten bolle.
Ha i chiafrø, og rør godt. Dekk til med plastfolie og sett glasset/bollen i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Chiafrøene vil svelle, og du får en tykk konsistens på puddingen.
Topp puddingen med frisk pasjonsfrukt og ristet kokos rett før servering.
Tips!. Bruk de bærene du liker aller best som topping.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto:
Ingredienser
1 personer
2 dl mandelmelk , eventuelt havremelk, kokosmelk e.l
3 ss chiafrø
Topping:
1 stk pasjonsfrukt
1 ss ristede kokosflak (ferske eller tørkede)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 236 kcal/ 93 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 3 g |
Proteiner | 7 g/ 3 g |
Fett | 16 g/ 6,5 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 8 g/ 3 g |
Kostfiber | 14 g/ 5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: