Fremgangsmåte
Ha frosne blåbær og yoghurt/kulturmelk i en blender eller lignende, og kjør det til du har en jevn blanding. Tilsett revet frisk ingefær og limesaft etter smak, og kjør blandingen litt til.
Dersom du synes det er nødvendig kan du smake den til med for eksempel fibersirup eller et annet søtningsmiddel, for å få ønsket sødme.
Serveres og nytes umiddelbart!
Oppskriften er lagd av Trines Matblogg i samarbeid med Diabetesforbundet. Foto: Trines Matblogg.
Ingredienser
2 personer
200 g frosne blåbær (ca. 3 dl)
3 dl yoghurt naturell eller skummet kulturmelk
1 ts revet ingefær
1/4 lime, saften
Søtningsmiddel (smak til)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 156 kcal/ 60 kcal |
Karbohydrater | 16 g/ 6 g |
Proteiner | 7 g/ 3 g |
Fett | 6 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 0,6 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,3 g |
Kostfiber | 5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: