Fremgangsmåte
TORSK
Sett stekeovnen på 100 °C.
Legg torsken i en ildfast form og dryss over salt og pepper.
Finhakk hvitløk, bland med olivenolje og ha over fisken.
Stek fisken i stekeovnen til den flaker seg når du trykker på den, ca. 10 minutter.
Ta fisken ut og del den opp i flak.
SUPPE
Skrell potet og skjær i terninger, skjær purre i biter, og kok dem møre i fiskekraften.
Kjør det i en blender sammen med crème fraîche til det blir en jevn suppe.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen med torskeflakene i, med gressløk drysset over, og med godt, grovt brød ved siden av.
Tips! Retten kan gjøres laktosefri ved å bruke laktosefri crème fraîche. Den kan også gjøres magrere om man velger lett crème fraîche.
Næringsberegningen er gjort uten brød.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra 3iuka.no og tilpasset Diabetesforbundet. Fotograf: Synøve Dreyer.
Ingredienser
4 personer
600 g torskefilet, uten skinn og bein
4 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
3 ss frisk gressløk
Salt og pepper
SUPPE
6 poteter
½ purre
1 l fiskekraft
2 dl crème fraîche
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 486 kcal/ 150 kcal |
Karbohydrater | 15,5 g/ 5 g |
Proteiner | 38,5 g/ 12 g |
Fett | 29,5 g/ 9 g |
- hvorav mettet fett | 12,5 g/ 4 g |
- enumettet fett | 11,5 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: