Fremgangsmåte
Skrell potet, gulrot og sellerirot. Bruk den grove delen av ett rivjern og riv grønnsakene. Ha de revne grønnsakene over på ett rent kjøkkenhåndkle, og vri ut all væske. Bland inn salt og pepper.
Sett en stekepanne på middels varme. Ha i margarin og fordel grønnsaksmassen på antall porsjoner. Press hver røsti pent ut med en stekespade, og stek til de har fått en fin farge på ene siden (ca 6 minutter), snu og stek videre til den har blitt litt crispy på den andre siden. Gjør dette med alle røstiene. Legg dem på bakepapir når de er ferdige.
Kutt tomater i to. Bland i finkuttede gressløken og olivenolje.
Stek speilegg og legg dem på hver sin røsti, Server med tomater og friske urter.
Tips! Margarin inneholder lite laktose, så de aller fleste med laktoseintoleranse vil tålerere den mengden. Tåles margarin kan retten anses som laktosefri.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
3 personer
1 stk bakepotet
2 stk gulrot
150 g sellerirot
½ ts salt
¼ ts kvernet pepper
3 ss margarin
3 stk egg
1 pk cherrytomat
2 ss frisk gressløk
1 ss olivenolje
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 324 kcal/ 108 kcal |
Karbohydrater | 13 g/ 4 g |
Proteiner | 9 g/ 3 g |
Fett | 25 g/ 8,5 g |
- hvorav mettet fett | 8 g/ 3 g |
- enumettet fett | 11 g/ 4 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: