Fremgangsmåte
Skjær et kryss i tomatene ved stilkfestet. Legg dem noen sekunder over i kokende vann, deretter i kaldt vann. Da er det lett å flå av skinnet. Skjær tomatene deretter i skiver.
Del avokadoen, ta ut steinen, skrell og skjær den i tynne båter.
Legg avokadobåtene og tomatskivene på et fat og strø over hakket rødløk.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med pepper.
Drypp dressingen over salaten og legg på basilikumblader etter smak.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
4 stk tomat
1 stk finhakket rødløk
1 stk avokado
blader av frisk basilikum
Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 båt hvitløk - finhakket
¼ ts tørr sennep
Pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 182 kcal/91 kcal |
Karbohydrater | 5 g/ 2,5 g |
Proteiner | 2 g/ 1 g |
Fett | 16 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 10,5 g/ 5,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 1 g |
Kostfiber | 4 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: