Fremgangsmåte

Tørk svinekjøtt i strimler med litt kjøkkenpapir.

Varm margarin/olje i en gryte og fres karripulver raskt til det begynner å dufte, ca. 10 sekunder. Fres trimler av svinekjøtt, løk og hvitløk i gryten til det endrer farge. Rør hele tiden.

Tilsett potet, gulrot, blomkål og utblandet buljong. Kok opp. Senk varmen og la gryten småkoke til potet og kjøtt er mørt, ca. 15 minutter.

Riv spinat i grove biter og vend den i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Tips! Det lille ekstra? Krydder blir mer aromatisk og vil smake mer om du rister det i en tørr stekepanne eller freser det sammen med stekefettet før andre ingredienser tilsettes. For å få en lakrosefri rett kan du erstatte margarin med olje eller laktosefri margarin.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 personer

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin eller olje til steking
1 ss malt karri
1 stk grovhakket løk
2 båter finhakket hvitløk
400 g potet i skiver
2 stk gulrot i biter
1⁄4 stk blomkål i små buketter
5 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
100 g frisk spinat
1 ts salt
½ ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 333 kcal/ 93 kcal
Karbohydrater 21 g/ 6 g
Proteiner 28 g/ 8 g
Fett 14 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 3,5 g/ 1 g
- enumettet fett 6 g/ 2 g
- flerumettet fett 3 g/ 1 g
Kostfiber 5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja