Fremgangsmåte
Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Lag noen ruter og grav ut litt av kjøttet så egget får plass.
Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under.
Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper.
Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.
Server avokadoeggene med finhakket vårløk og biter av spekeskinke.
Ingredienser
4 personer
2 stk modne avokado
4 stk egg
Vårløk
Havsalt
Pepper
4 skiver spekeskinke
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 225 kcal/ 170 kcal |
Karbohydrater | 1 g/ 0,5 g |
Proteiner | 11 g/ 8 g |
Fett | 19 g/ 14,5 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 3 g |
- enumettet fett | 11 g/ 8,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 2 g |
Kostfiber | 3 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: