Fremgangsmåte
Press sitronene, det skal bli i underkant av 1 ½ dl saft.
Skill tre av eggene og sett eggehviten til side så lenge. Visp sammen sitronsaft, 1 ½ dl sukrin/søtning, egg og eggeplommer i en stålbolle.
Sett bollen over en passe stor kasserolle med kokende vann, uten at bollen er nær vannet. Visp kraftig og konstant til blandingen blir varm og tykner som vaniljekrem. Løft bollen vekk fra varmen.
Visp inn smøret, visp videre til sitronkremen blir avkjølt til romtemperatur.
Pisk eggehvitene til stiv marengs sammen med 3 ss sukrin/søtning, og pisk fløten til myk krem. Vend først marengsen inn i sitronkremen, og til slutt kremen.
Fyll sitronmoussen over i porsjonskåler eller glass. La stå i kjøleskapet minst 4 timer før servering. Kan gjerne lages dagen før.
Kan pyntes med litt revet mørk sjokolade (70 %) eller f.eks litt opphakket mandler.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Tips! For å gjøre desserten laktosefri kan du erstatte fløte med laktosefri fløte og margarin med melkefri margarin. |
Bilde: Colourbox
Ingredienser
5 personer
3 stk sitroner
1,5 dl sukrin eller annen søtning*
5 stk egg
40 g margarin
2 dl fløte
3 ss sukrin eller annen søtning* (til kremen)
* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattes med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker en sukkerredusert dessert.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 307 kcal/ 190 kcal |
Karbohydrater | 2,5 g/ 1,6 g |
Proteiner | 9,5 g/ 6 g |
Fett | 28 g/ 17,5 g |
- hvorav mettet fett | 15 g/ 9 g |
- enumettet fett | 7 g/ 4,5 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 2 g |
Kostfiber | 1,3 g/ 0,8 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: