Fremgangsmåte
Ta ut fruktkjøttet i zucchini og aubergin. Du kan bruke en zucchini corer, eller et annet redskap for å komme til, for eksempel en smal skje med langt skaft.
Kok kjøttet i en gryte med vann, og vent til fettet begynner å samle seg. Dette fjernes når det flyter opp. Tilsett 3 laurbærblader og salt, og la det koke i omtrent en time på lav varme.
Tilbered fyllet på følgende måte:
Skyll risen godt, og bland deretter kjøttdeig, salt, spiskummen, saflor og krydderblanding godt sammen. Fyll så dette i zucchini og aubergine.
Lag så tomatsuppe:
Kutt tomaten i biter, og bland den og tomatpuré med vann.
Tilslutt skal alt blandes i en gryte:
Legg først kjøttstykker i bunnen, så fylte zucchini og aubergine. Tilsett deretter tomatsuppen, og smak til med salt. Når retten har begynt å koke, slår du ned til lav varme og lar retten stå i en time.
Tilsett saften av en sitron, tørket mynte og 3 hakkete fedd hvitløk. La det koke videre i 10 minutter, før det er klart tilservering.
Ingredienser
6 personer
500 g baby zucchini
500 g små auberginer
1 kg kjøttstykker med bein
500 g rundkornet hvit ris (sushi ris)
500 g kjøttdeig
1 ts salt
1 ts spisskummen
1 ts saflor (falsk safran)
½ ts blandet sju krydder (krydderblanding)
1,5 liter vann
2 store tomater
5 ss tomatpuré
3 stk. hvitløksfedd
Saft fra en sitron
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 672 kcal/ 87 kcal |
Karbohydrater | 75 g/ 10 g |
Proteiner | 47 g/ 6 g |
Fett | 17 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 8 g/ 1 g |
- enumettet fett | 7 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 17 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: