Fremgangsmåte
Skjær torskefileten i serveringsstykker.
Stek torsken på middels varme i olje i ca. 4 minutter på hver side. Ha i smør på slutten av steketiden.
Dryss over salt og pepper.
Tomatsalat
Skjær løk i tynne strimler, del cherrytomatene i to og finhakk hvitløk.
Ha løk, cherrytomater, hvitløk og olivenolje i en kasserolle og kok på middels varme.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Strimle hjertesalaten og vend sammen med tomaten.
Server torsken med tomatsalaten, frisk basilikum og poteter.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
4 personer
800 g torskefilet, uten skinn og bein
2 ss olje
1 ss smør
Salt og pepper
Tomatsalat
½ stk løk
16 stk cherrytomat
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
2 ts sitronsaft
2 stk hjertesalat
Salt og pepper
Basilikum, frisk
Tilbehør
4 poteter
Næringsinnhold per porsjon/per 100 gram
Energi/Kalorier | 374 kcal/ 87 kcal |
Karbohydrater | 14,5 g/ 3,5 g |
Proteiner | 38 g/ 9 g |
Fett | 17,5 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1 g |
- enumettet fett | 9,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: