Fremgangsmåte

Skjær torskefileten i serveringsstykker.

Stek torsken på middels varme i olje i ca. 4 minutter på hver side. Ha i smør på slutten av steketiden.

Dryss over salt og pepper.

Tomatsalat

Skjær løk i tynne strimler, del cherrytomatene i to og finhakk hvitløk.

Ha løk, cherrytomater, hvitløk og olivenolje i en kasserolle og kok på middels varme.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Strimle hjertesalaten og vend sammen med tomaten.

Server torsken med tomatsalaten, frisk basilikum og poteter.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 personer

800 g torskefilet, uten skinn og bein
2 ss olje
1 ss smør
Salt og pepper

Tomatsalat
½ stk løk
16 stk cherrytomat
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
2 ts sitronsaft
2 stk hjertesalat
Salt og pepper
Basilikum, frisk

Tilbehør
4 poteter

Næringsinnhold per porsjon/per 100 gram

Energi/Kalorier 374 kcal/ 87 kcal
Karbohydrater 14,5 g/ 3,5 g
Proteiner 38 g/ 9 g
Fett 17,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 1 g
- enumettet fett 9,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 2,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei