Fremgangsmåte

Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.

Skrell gresskar, del det i to og skrap ut frøene. Del så gresskaret i biter. Hakk løk og hvitløk.

Varm olje og fres løk og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.

Smak til suppa med pepper og sitronsaft

Dekorer eggene med balsamicoeddik for å lage spøkelsesansikter.

Server eventuelt suppa med godt, grovt brød.

Oppskrift er hentet med tillatelse fra matprat.no og tilpasset Diabetesforbundet. 

Ingredienser

4 personer

4 egg
600 g gresskar i biter
2 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss olje
1 l grønnsaksbuljong
½ ts pepper
Saft av ½ sitron
2 ts balsamicoeddik 

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 170 kcal/ 34 kcal
Karbohydrater 6,5 g/ 1,5 g
Proteiner 10 g/ 2 g
Fett 12 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 6 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0 g
Kostfiber 1,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei