Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene. Ikke ha i all matfløten med en gang. Bruk en halv desiliter, og justér heller etter hvert hvis det viser seg at røra blir for tykk.
Rør sammen og stek på middels varme i litt myk margarin. Lag pannekakene litt mindre enn vanlig, og pass på at pannekakene har stivnet tvers igjennom før du snur dem.
Server gjerne med hjemmelaget syltetøy og litt kesam.
Tips! Siden pannekakene ikke inneholder mel vil de ikke binde seg like godt som vanlig pannekaker, og vil derfor være litt vanskeligere å tilberede.
Ønsker du laktosefri pannekaker kan du bruke laktosefri matfløte.
Ingredienser
3 personer
2 egg
1 dl finmalte mandler
½ - 1 dl Vita hjertego' matfløte
Ev. 1 liten ts fiberhusk*
En klype salt
En ts Sukrin*
Litt myk stekemargarin til steking
* Fiberhusk binder pannekakene bedre sammen.
* Du kan erstatte Sukrin med søtning etter ønske tilsvarende 1 ts sukker.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 248 kcal/ 286 kcal |
Karbohydrater | 2 g/ 2,5 g |
Proteiner | 9,5 g/ 11 g |
Fett | 22 g/ 25 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 4 g |
- enumettet fett | 12,5 g/ 13 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 4 g |
Kostfiber | 2 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: