Fremgangsmåte

Skrell og hakk løken og stek den i smør til den blir gylden.

Tilsett erter, melk og buljongterning og kok opp. La det koke i 5 minutter, tilsett crème fraîche og kjør suppen i en blender eller bruk stavmikser til det blir en glatt og jevn suppe.

Smak til suppen med salt og pepper.  

Skjær laksen i terninger, og stek de i margarin/smør. Legg så i laksebitene og en skje lett crème fraiche, pynt med litt dill.

Server gjerne med brød (ev glutenfritt brød).

Tips: Dette er en flott suppe å ha med seg på tur på termos. Øsnker du en laktosefri rett kan du erstatte lett creme fraich med laktosefri lettrømme.

Næringsberegningene inkluderer ikke brød og er beregnet med margarin.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

1 stk løk
1 ss smør eller margarin
800 g dypfryste erter
7 dl skummet melk
2 stk hønsebuljongterning
1 dl lett crème fraîche
1 ts salt
½ ts pepper
200 g laksefilet

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 376 kcal/ 75 kcal
Karbohydrater 28 g/ 5,5 g
Proteiner 28,5 g/ 5,5 g
Fett 14 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 3,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 5,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 4 g/ 1 g
Kostfiber 12 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja