Fremgangsmåte
En porsjon = 2 stk fiskekaker
Rens grønnsaker og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en kjele med lettsaltet vann. Ta vare på 1 ½ dl av grønnsaksvannet, dette skal brukes videre i sausen. Sil fra resten av kokevannet.
Smelt margarin i en liten kjele, og fres karri noen sekunder i margarinen. Dryss over mel og spe med grønnsaksvann og lettmelk. Rør godt og la sausen småkoke ca. 10 minutter før du tilsetter grønnsaksterningene. Vend til slutt inn hakket persille.
Skjær fiskefilet i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt.
Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker, ca 8 stk. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side.
Stek potetskiver gylne i en panne med litt margarin.
Server grove fiskekaker med karristuede grønnsaker og stekte poteter.
Tips! For å få en glutenfri rett kan du erstatte hvetemelet med glutenfritt mel. Retten blir laktosefri ved å bruke laktosefri lettmelk og margarin uten melk eller rapsolje.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
400 g seifilet
Ca. ½ ts salt
1 ss potetmel
1 dl melk
¼ ts malt hvit pepper
2 ss finsnittet purre
2 ss finhakket løk
1 stk egg
2 ss margarin, til steking
Karristuede grønnsaker
2 skive kålrot
1 stk gulrot
1 stk persillerot eller pastinakk
3 dl vann
½ ts salt
1 ts karri
1 ss margarin
2 ½ ss hvetemel
1 ½ dl grønnsaksvann (fra koking av grønnsaksterninger)
1 ½ dl lettmelk
2 ss finhakket frisk kruspersille
8 stk kokt potet, i skiver
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 319 kcal/ 78 kcal |
Karbohydrater | 35 g/ 8,5 g |
Proteiner | 24,5 g/ 6 g |
Fett | 8 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 5,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: