Fremgangsmåte
Skyll linsene godt i vann, gjerne i et dørslag.
Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olivenolje og bak dem i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl litt.
Kjør linser, grønnsaker og nøtter raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Bland i resten av ingrediensene og smak til med pepper. La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast og fin.
Form deigen til hamburgere, og stek dem i litt olje i en varm panne. Etterstek dem i ovn på 200 grader til de er gjennomstekte, ca. 10 minutter.
Server linseburgere med skiver av avokado, tomatskiver og ruccola. Det kan også serveres grove hamburgerbrød eller råstekte poteter ved siden av. Dette inngår ikke i næringsberegningen, og vil derfor øke næringsinnholdet.
Oppskrift er hentet fra Kristine Vinje. Foto: iStock
Ingredienser
2 personer
250 g hermetiske røde linser
2 stk gulrot - skrelte
100 g skrelt knollselleri (sellerirot) i terninger
1 stk finhakket løk
1 ss olivenolje
Pepper
3 ss potetmel
1 stk egg
1 ss tomatpuré
2 ts røkt paprikapulver
1 ts hakket frisk timian
10 stk valnøttkjerner
1 ts spisskummenfrø
1 dl hakket bladpersille
Nøytral olje til steking
Tilbehør:
1 stor avokado
2 tomater
Et par håndfuller ruccolasalat
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 632 kcal/ 103 kcal |
Karbohydrater | 45 g/ 7,5 g |
Proteiner | 19,5 g/ 3 g |
Fett | 37 g/ 6 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 1 g |
- enumettet fett | 20 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 9 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 18 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: