Fremgangsmåte
Varm en stekepanne med olje og fres løk, gulrot og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett karbonadedeig eller annet kjøtt og fres videre til alt er stekt. Dryss over tacokrydder.
Ha i buljong, kikerter, mais og tomater og kok opp.
Senk varmen og la det hele småkoke i 10-15 minutter. Rør ut litt maisenna i vann og spe det inn i suppen under stadig røring. Kok opp på nytt.
Server suppen rykende varm med revet ost og eventuelt tortillachips.
Tips: Har du kjøttrester, mais, tomater eller andre grønnsaker igjen fra tacomiddagen, kan du fint bruke dem i suppen, eller servere dem i skåler ved siden av så alle får ta det de ønsker.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
4 personer
1 stk hakket løk
1 stk gulrot i små biter
2 båter finhakket hvitløk
2 ss olje til steking
400 g karbonadedeig
1 pose tacokrydder
1 l kjøttbuljong (utblandet)
1 boks hermetiske kikerter
½ boks hermetiske maiskorn
1 boks hakkede tomater
1 ss maisstivelse (maizena) utblandet i vann
100 g revet ost
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 402,5 kcal/ 66 kcal |
Karbohydrater | 24,5 g/ 4 g |
Proteiner | 35,5 g/ 6 g |
Fett | 16,5 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 1 g |
- enumettet fett | 6,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 7,5 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: