Fremgangsmåte

Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom. Smak til med eddik og sukker. 

Lager du surkål av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.

Næringsberegningen oppgitt baserer seg på bruk av søtning, ikke sukker.

Oppkrift og bilde er hentet fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 personer

750 g hodekål
2 stk eple (kan sløyfes)
1 ts salt
ca. 2 ts karve
2 ½ dl vann - eller kraft
2 ts eddik, 7 %
2 ts sukker eller søtning*

* Søtning tilsvarende 2 ts sukker.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 90 kcal/ 36 kcal
Karbohydrater 16 g/ 6,5 g
Proteiner 3 g/ 1 g
Fett 1 g/ 0,1 g
- hvorav mettet fett 0 g
- enumettet fett 0 g
- flerumettet fett 0 g
Kostfiber 6,5 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei