Fremgangsmåte
Bolognessaus
Ha olje i en varm stekepanne. Stek kyllingkjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
Ha i hvitløk og løk, og la surre et par minutter.
Tilsett tomatpure og bland dette godt inn.
Deretter tilsettes grønnsaker, hermetisk tomat og buljong. Kok opp og la sausen småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.
Squashpasta
Bruk en ostehøvel, potetskreller eller grønnsaksstrimler til å strimle opp squashen. Bruker du ostehøvel eller potetskreller kan du skjære de i mindre strimler med kniv.
Surr squashpasta i en panne et par minutter med olje, salt og pepper.
Server gjerne med en lett salat til.
Ingredienser
4 personer
Bolognessaus
400 g kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss rapsolje til steking
1-2 fedd hvitløk
1 stk finhakket løk
1 stk finhakket gulrot
2 stk finhakket stangselleri, kan sløyfes
2 ss tomatpuré
1- 1 ½ boks hermetiske tomater
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
½ ts salt
½ ts pepper
1⁄4 ts malt muskat
Squashpasta
2 squash
1 ss rapsolje
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 363 kcal/ 55 kcal |
Karbohydrater | 15 g/ 2,5 g |
Proteiner | 26 g/ 4 g |
Fett | 20 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 10 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 5 g/ 1 g |
Kostfiber | 9,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: