Fremgangsmåte

Skyll kikertene i vann før bruk.

Finhakk løk og hvitløk (ikke press hvitløken) og fres i olje i en kjeleuten at det tar farge.

Skrell og skjær gulrøtter og poteter i fine skiver og ha i kjelen.

Skjær tomat og squash i fine terninger og ha i kjelen sammen med laurbærblad og revet skall fra sitronen.

Varm opp og sett på lokk. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter.

Ha til slutt i kikertene og la det småkoke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Hot Chocolate Media  

Ingredienser

4 personer

400 g hermetiske kikerter
2 stk sjalottløk, hakket
1 båt hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
2 stk gulrot, skiver
1 stk grønn squash, terninger
2 stk potet, skiver
300 g tomat - hermetiske kan også brukes
1 stk laurbærblad
Revet skall av 1 stk sitron
Salt og pepper etter smak

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 233 kcal/ 71 kcal
Karbohydrater 25 g/ 8 g
Proteiner 10 g/ 3 g
Fett 8 g/ 2,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,3 g
- enumettet fett 4,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 9,5 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei