Fremgangsmåte
Skyll kikertene i vann før bruk.
Finhakk løk og hvitløk (ikke press hvitløken) og fres i olje i en kjeleuten at det tar farge.
Skrell og skjær gulrøtter og poteter i fine skiver og ha i kjelen.
Skjær tomat og squash i fine terninger og ha i kjelen sammen med laurbærblad og revet skall fra sitronen.
Varm opp og sett på lokk. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
Ha til slutt i kikertene og la det småkoke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Hot Chocolate Media
Ingredienser
4 personer
400 g hermetiske kikerter
2 stk sjalottløk, hakket
1 båt hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
2 stk gulrot, skiver
1 stk grønn squash, terninger
2 stk potet, skiver
300 g tomat - hermetiske kan også brukes
1 stk laurbærblad
Revet skall av 1 stk sitron
Salt og pepper etter smak
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 233 kcal/ 71 kcal |
Karbohydrater | 25 g/ 8 g |
Proteiner | 10 g/ 3 g |
Fett | 8 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,3 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 9,5 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: