Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Begynn med purre: del purre på langs og skyll godt. Skjær den i 2 cm brede biter.
Varm smør i en vid stekepanne og fres purren til den er myk og blank. Tilsett sennep og matfløte og kok opp. Smak til med litt salt og pepper. Hell over i en ildfast form.
Skjær steinbit i porsjonsstykker og legg den i formen sammen med purre. Krydre med salt og pepper. Sett formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Kok poteter mens fisken står i ovnen.
Hakk dill grovt. Dryss over hakket dill og server med kokte poteter og sitronbåter.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
800 g steinbitfilet
2 stk purre
2 ss smør eller margarin
1 ss sennep
3 dl matfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
1 dl frisk dill
600 g potet
1 stk sitron
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 559 kcal/ 100 kcal |
Karbohydrater | 30 g/ 5,5 g |
Proteiner | 43 g/ 8 g |
Fett | 27 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 11,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 9 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 5,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: