Fremgangsmåte
Vask rotgrønnsakene godt og skrell de du ønsker . Kutt dem opp med en mandolin, eller bruk en ostehøvel.
Legg de oppskårne rotgrønnsakene i vann for å få vekk stivelsen. Dette gjør dem sprøere, samtidig som du unngår at de blir brune.
Tørk av de oppskårne rotgrønnsakene grundig, slik at de er tørre når de skal stekes.
Forvarm ovnen til 220 grader.
Legg de tørre flakene i en plastpose, sammen med litt olje. Ikke overdriv. Surr posen fast, slik at den blir hard. Rist den godt, slik at flakene vendes i oljen.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg rotgrønnsakene oppå. Sørg for å fordele dem godt, slik at de ikke ligger i hauger oppå hverandre.
Strø over litt salt og pepper, og sett inn i ovnen på midterste rist. Følg godt med så de ikke svir seg, og ta ut når de får ønsket farge.
Avkjøl på et tørkepapir eller kjøkkenhåndkle.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Ingredienser
8 personer
1 pastinakk (100 g), vasket
1 søtpotet (100 g), skrelt
3 gulrøtter (200 g), vasket
Ca. 2-3 ss rapsolje
Det er oppgitt gram da det er stor variasjon i størrelsen på rotgrønnsakene.
Næringsinnhold per porsjon (50 g)/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 61 kcal/ 113 kcal |
Karbohydrater | 5 g/ 10 g |
Proteiner | 1,5 g/ 1 g |
Fett | 4 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 0,3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 4 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 2 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: