Fremgangsmåte

Rist sjampinjongene i olje i pannen.

Ha sjampinjong og mandler i en bolle.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over. La salaten stå og trekke noen timer.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! De fleste typer av sennep er glutenfri, men det kan være fornuftig å sjekke dette hvis du skal servere retten til en med glutenintoleranse.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

250 g frisk sjampinjong
1 dl mandler
2 ss sennep
½ dl rapsolje
2 ss vann
¼ ts pepper
¼ ts salt
¼ ss sukker eller søtning (f.eks.sukrin)

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 220 kcal/ 209 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 3 g
Proteiner 6 g/ 5,5 g
Fett 20 g/ 18,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 11,5 g/ 11 g
- flerumettet fett 5 g/ 4,5 g
Kostfiber 3 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei