Fremgangsmåte
Del brokkoli i buketter. Fjern de groveste delene av stilken og skjær den i biter.
Grovhakk løk og hvitløk, og skrell og kutt pastinakk i grove biter.
Varm olje i en kjele og fres brokkoli, løk, hvitløk og pastinakk til det er mykt og blankt. Tilsett karripasta, kokosmelk, buljong og vann. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er myke. Bland inn spinat og kikerter.
Bruk stavmikser og kjør suppen glatt. Tilsett litt mer vann om suppen blir for tykk smak til med salt og pepper.
Rist kokosflak i tørr stekepanne til de er gylne.
Server suppen toppet med hakket mynte og kokosflak.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
1 stk brokkoli
1 stk stor gul løk
2 båter hvitløk
1 stk pastinakk
2 ss solsikkeolje
2 ss grønn curry paste
2 boks lett kokosmelk à 400g
1 terning grønnsakbuljong
4 dl vann
150 g babyspinat
1 boks hermetiske kikerter à 400g
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
½ potte frisk mynte
1 dl kokosflak
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 451 kcal/ 75 kcal |
Karbohydrater | 23,5 g/ 4 g |
Proteiner | 15 g/ 2,5 g |
Fett | 30 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 18,5 g/ 3 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 5 g/ 1 |
Kostfiber | 15 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: