Fremgangsmåte

Varm olje i en vid kjele og stek løk til den er blank og myk. Tilsett ingefær, hvitløk, gurkemeie, spisskummen og karri og fres i et minutt. Hell i tomater og sukker. Tilsett blomkål, poteter og chili.

Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke til blomkål og poteter er møre, ca. 15-20 minutter. Tilsett litt vann om nødvendig, men curryen skal være ganske «tørr».

Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Dryss over rikelig med frisk koriander og server rykende varm med naanbrød og en stor skje yoghurt.

Linser/kikerter kan gjerne serveres til hvis ønskelig. Retten kan da være en middagsrett.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.

Ingredienser

4 personer

2 ss solsikkeolje eller rapsolje
1 stk løk
2 ss finrevet frisk ingefær
3 båt hvitløk
1 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts karri
½ ts sukker eller litt søtning
1 stk blomkål
4 stk poteter
1 boks hakkede tomater
1 stk grønn chili
Saften av ½ stk sitron
½ potte frisk koriander

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 144 kcal/ 42 kcal
Karbohydrater 15 g/ 5 g
Proteiner 5 g/ 1,5 g
Fett 5,5 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 0,3 g /0,1 g
- enumettet fett 3 g/ 1 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 6 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei