Fremgangsmåte

Kok opp vann og salt i en kjele. Trekk fisken i 10-12 min. i lettsaltet vann. Vannet skal ikke koke.

Kok blomkål og sellerirot møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett melk og mos med en stavmikser. Smak til pureen med salt, pepper, muskat og ev 1 ss flytende margarin

Skyll linsene og kok dem i 10-14 min. eller bruk avskylte serveringsklare linser.

Stek løk, hvitløk, gulrot og sellerirot med litt olje i en jerngryte/stekepanne i ca. 5 min. Ha i linser, bladpersille, salt og pepper. Stekes i ca. 2 min.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

4 personer

800 gr torskefilet

Blomkålpure

1 blomkål i små buketter
100 gr sellerirot, ternet
1 dl lettmelk
Salt og pepper
Litt revet muskattnøtt
Ev. 1 ss flytende margarin

Linsestuing

160 gr tørre linser, eller 1 pakke serveringsklare linser
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
2 gulrøtter, finhakket
100 gr sellerirot, finhakket
1-2 ss rapsolje
Ev. 2 ss bladpersille, finhakket
Salt og pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 397 kcal/ 80 kcal
Karbohydrater 26 g/ 5,5 g
Proteiner 50 g/ 10 g
Fett 8 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,2 g
- enumettet fett 3 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 5 g/ 0,5 g
Kostfiber 10 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja