Fremgangsmåte

Tørk kyllingbitene med litt tørkepapir og la dem ligge og temperere seg mens du forbereder resten av ingrediensene.

Skrell søtpoteten og skjær den i grove biter. Vask grønnkål og skjær vekk det groveste av stilken. Grovhakk hvitløk.

Ha litt olje i bunnen av en stor ildfast form eller langpanne. Legg kyllingbiter, søtpotet, grønnkål og hvitløk utover i formen slik at det ikke ligger oppå hverandre. Press sitronsaften og fordel den i pannen. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og oregano.

Plasser formen midt i ovnen på 200 °C og stek i 20-25 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt og søtpoteten har fått fin, gyllen farge. Grønnkålen kan bli litt mørk i kantene.

Server gjerne kyllingformen med fullkornris eller grovt godt brød.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4 personer

800 g kylling overlår
1 stk søtpotet
250 g grønnkål
Saften av 1 stk sitron
6 båter hvitløk
4 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
2 ts salt
1 ts kvernet pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 372 kcal/ 116 kcal
Karbohydrater 8,5 g/ 2,5 g
Proteiner 49 g/ 15 g
Fett 14,5 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1 g
- enumettet fett 8,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 4 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei