Fremgangsmåte

Bland havregryn og melk i en kjele. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.

Fordel grøten i skåler og topp med friske bær.

TIPS! Grøten kan gjøres både glutenfri og laktosefri ved å bruke glutenfri havregryn og/eller laktosefri melk. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra melk.no

Ingredienser

2 personer

2 dl havregryn
4 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
½ ts salt
50 g blåbær eller andre friske bær

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 242,5 kcal/ 91 kcal
Karbohydrater 36 g/ 13,5 g
Proteiner 12 g/ 4,5 g
Fett 4,5 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,5 g
- enumettet fett 1 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 5,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei