Fremgangsmåte
Riv slangeagurk på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.
Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.
Tips! Ønsker du en laktosefri variant kan du erstatte matyoghurt med laktosefri kesam mager, laktosefri rømme eller laktosefri yoghurt. Laktosefri yoghurt har en tynnere konsistens. Du vil derfor få en mer flytende variant.
Næringsinnholdet inkluderer gresk matyoghurt mager.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
3 dl gresk matyoghurt (mager)
1 stk agurk
1⁄2 ts salt
3 båt hvitløk
1⁄2 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 108 kcal/ 68 kcal |
Karbohydrater | 6,5 g/ 4 g |
Proteiner | 6 g/ 4 g |
Fett | 6 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | - |
- flerumettet fett | - |
Kostfiber | 1 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: