Fremgangsmåte
Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme. Rør rundt i pinjekjernene til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.
Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen. Start med hvitløk, fortsett med basilikum, pinjekjerner og ost.
Føl deg litt frem i forhold til olje og smak til med salt og pepper.
Oppskriften er hentet fra Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013
Ingredienser
8 personer
1 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner
1 potte basilikum
75 g parmesanost
0,5 dl olivenolje
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 131 kcal/ 575 kcal |
Karbohydrater | 1 g/ 3,5 g |
Proteiner | 4 g/ 19 g |
Fett | 12 g/ 53,5 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 12,5 g |
- enumettet fett | 6 g/ 25,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 9 g |
Kostfiber | 0,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: