Fremgangsmåte

Fres hvitløk og løk i en kjele med olje på middels varme til løken er myk og gyllen i fargen. Tilsett tomatpuré og ev. søtning/ sukker. Stek videre i ca. ett minutt. Tomatsmaken blir mildere når man svir av tomatpureen.

Tilsett hermetisk tomat og buljong. Kok opp og la sausen putre på svak varme i 15 minutter. Ha i basilikum eller oregano, og smak til med salt og pepper.

Sausen passer bra til grønnsakspagetti og fullkornspasta.

Foto: Colourbox

Ingredienser

4 personer

1 båt finhakket hvitløk
1 stk finhakket løk
2 ss nøytral olje til steking
2 ss tomatpuré
1 ts søtning ev. sukker (kan sløyfes)
1 boks hermetiske tomater
1 dl buljong (utblandet)
2 ss finhakket frisk basilikum eller oregano
½ ts salt
¼ ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 88 kcal/ 49 kcal
Karbohydrater 8 g/ 4,5 g
Proteiner 1,5 g/ 1 g
Fett 5 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,2 g
- enumettet fett 3 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 2 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei