Fremgangsmåte
Fres hvitløk og løk i en kjele med olje på middels varme til løken er myk og gyllen i fargen. Tilsett tomatpuré og ev. søtning/ sukker. Stek videre i ca. ett minutt. Tomatsmaken blir mildere når man svir av tomatpureen.
Tilsett hermetisk tomat og buljong. Kok opp og la sausen putre på svak varme i 15 minutter. Ha i basilikum eller oregano, og smak til med salt og pepper.
Sausen passer bra til grønnsakspagetti og fullkornspasta.
Foto: Colourbox
Ingredienser
4 personer
1 båt finhakket hvitløk
1 stk finhakket løk
2 ss nøytral olje til steking
2 ss tomatpuré
1 ts søtning ev. sukker (kan sløyfes)
1 boks hermetiske tomater
1 dl buljong (utblandet)
2 ss finhakket frisk basilikum eller oregano
½ ts salt
¼ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 88 kcal/ 49 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 4,5 g |
Proteiner | 1,5 g/ 1 g |
Fett | 5 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 3 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 2 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: