Fremgangsmåte
Skrell sjalottløken og del den i fire.
Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.
Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.
Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.
Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.
Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste. Den kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Kim Holthe
Ingredienser
4 personer
200 g sjalottløk
200 g chioggiabete i båter
200 g gulrot i staver - gjerne forskjellige farger
200 g knollselleri (sellerirot) i trekanter
200 g persillerot
1 dl olivenolje
1 stk sitron i skiver
1 stk rød chili
1 ss sukker (kan sløyfes)
1 ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 307 kcal/ 106 kcal |
Karbohydrater | 18 g/ 6,5 g |
Proteiner | 3,5 g/ 1,5 g |
Fett | 22 g/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 1 g |
- enumettet fett | 16,5 g/ 6 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 7 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: