Fremgangsmåte

Skrell og skjær mango i små biter. Skrell og hakk hvitløk. Skrell og rasp opp ingefær.

Kok mango med eddik, chili, ingefær og sukker i ca. 5 minutter.

Kjør til puré i foodprocessor sammen med hvitløk. Smak til med salt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 personer

1 stk moden mango
1 båt hvitløk
1 ts frisk ingefær
1 stk rød chili
1 ss eddik, 7 %
Søtning tilsvarende 1 ss sukker eller 1 ss sukker
½ ts salt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 57 kcal/ 64 kcal
Karbohydrater 12 g/ 13,5 g
Proteiner 1 g/ 1 g
Fett 0,3 g/ 0,4 g
- hvorav mettet fett 0,1 g/ 0,1 g
- enumettet fett 0,1 g/ 0,2 g
- flerumettet fett 0,1 g/ 0,1 g
Kostfiber 1,5 g/2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei