Fremgangsmåte
Del brokkolien i små buketter.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Ha ingrediensene til salaten i en egnet salatbolle.
Bland ingrediensene til dressingen og vend den forsiktig inn i salaten.
Tips! For å få en laktosefri rett kan du erstatte creme fraiche med laktosefri kesam eller laktosefri lettrømme. Hvis du ønsker å gjøre retten lavere på fett kan du erstatte creme fraiche med kesam. Hvis du ønsker å redusere innholdet av karbohydrater kan du sløyfe rosiner og sukker.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
1 stk brokkoli
½ stk rødløk
1 dl ristede pinjekjerner
1 dl rosiner
Dressing:
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts sukker eller søtning
¼ ts salt
½ ts friskpresset sitronsaft
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 190 kcal/ 160 kcal |
Karbohydrater | 7 g/ 5,5 g |
Proteiner | 4,5 g/ 4 g |
Fett | 16 g/ 13,5 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 5 g |
- enumettet fett | 4 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 3 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: