Fremgangsmåte
Smelt smør og rør inn mel i en kjele. Spe ut med melk i omganger under røring, til du får en glatt saus.
La sausen koke i i ca 10 minutter på svak varme. Smak til med salt.
Tips! Ønsker du en laktosefri saus kan du bruke laktosefri melk. Margarin inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Dette er individuelt. Glutenfri blir sausen hvis du bruker glutenfritt mel.
Ingredienser
4 personer
1 ss margarin
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk
¼ ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 90 kcal/ 83 kcal |
Karbohydrater | 7,5 g/ 7,5 g |
Proteiner | 4 g/ 4 g |
Fett | 4,5 g/ 4,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 1 g |
Kostfiber | 0,2 g/ 0,2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: