Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk og ingefær, kutt limen i to, og bland alle ingrediensene i en skål. Hakk peanøttene, og strø på toppen.
Tilpass sausen til din smak og tilsett vann om du synes den er for sterk, og mer chilisaus om du ikke synes den er sterk nok. Tilsett honning eller litt søtning for å få en litt søtere saus.
Prøv din hjemmelagde hoisinsaus som dip til kyllingspyd eller for eksempel Ferske vårruller med ytrefilet av svin. Passer også bra til andre kinesisk retter.
Hoisinsaus er ganske fet på grunn av peanøttsmøret og inneholder i tillegg en god del karbohydrater. Dette bør man ta høyde for i matlagingen, spesielt med tanke på blodsukkeret.
Tips! Ønsker du å lage glutenfri hoisinsaus? Ved å bruke glutenfri soyasaus, og i tillegg sjekke at peanøttsmøret ikke inneholder gluten, blir sausen glutenfri. Hoisinsausen er laktosefri så lenge peanøttsmøret ikke inneholder laktose (melk).
Ingredienser
6 personer
4 ss soyasaus
2 ss akasiehonning
2 ss peanøttsmør uten crunch
2 ss hvitvinseddik
1 ts sesamolje
1 hvitløksfedd
2 cm ingefær
1 ss hot chilisaus (kan sløyfes)
Saften av en halv lime
Litt hakkede peanøtter, usaltet
Litt pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 78 kcal/ 248 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 24 g |
Proteiner | 2 g/ 7 g |
Fett | 4 g/ 14 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 3 g |
- enumettet fett | 2 g/ 5,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 4,5 g |
Kostfiber | 0,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: