Fremgangsmåte
Varm vann og yoghurt til ca. 37 grader. Bland alt det tørre i en bolle, og smuldre gjær i det tørre.
Bland deretter inn egg og olje. Ha det våte i det tørre, og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. Deigen dekkes til med plast og heves i ca. 1 time.
Skru ovnen på 275 grader, og sett inn stekebrettet samtidig. Deigen deles i fire deler, og kjevles eller klappes til dråpeformede stykker.
Stek 2–3 brød av gangen øverst i ovnen i 5–8 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Avkjøles på rist.
Tips! Server sammen med chicken tikka masala.
Ingredienser
Antall 4
12,5 g gjær
0,75 dl vann
0,75 dl yoghurt naturell
1 stort egg
1 ss rapsolje
1 ts sukker
½ ts salt
½ ts bakepulver
ca. 100 g hvetemel
ca. 150 g fibramel
1 ss smeltet margarin
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 319 kcal / 256 kcal |
Karbohydrater | 46 g / 37 g |
Proteiner | 11 g / 9 g |
Fett | 8 g / 6,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g / 1 g |
- enumettet fett | 3,5 g / 3 g |
- flerumettet fett | 2 g / 2 g |
Kostfiber | 6,5 g / 5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: