Fremgangsmåte

Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).

Ha i gjær og fiberhusk. Rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.

Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.

Skjær cherrytomater i fire. Fjern eventuelt olivensteiner.

Trykk og strekk deigen utover i en smurt liten langpanneform eller en stor ildfastform. Bruk fingrene og stikk små groper i deigen. Legg båter av cherrytomat, oliven og rosmarin utover i gropene. Etterhev i ca. 20 minutter.

Forvarm stekeovn til 225 °C. Dryss flaksalt på brødet og stek det i stekeovn til det har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt, ca. 30 minutter.

Server brødet til en suppe eller en gryte, som en del av et tapasbord eller som tilbehør til en god salat.

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

Antall 1

16 personer

150 g margarin
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1,5 ss fiberhusk
250 g jyttemel
500 g Semper grov melmix
2 ts salt
1 ss sukker
1 ts bakepulver


Fyll:

1 pk cherrytomater
10 oliven
2 kvister frisk rosmarin
1 ss flaksalt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 247 kcal/ 222 kcal
Karbohydrater 38 g/ 34 g
Proteiner 3,5 g/ 3 g
Fett 8 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 2,5 g
- enumettet fett 3 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 4 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja