Fremgangsmåte
Kok opp kraft. Pisk litt av kraften sammen med melet, slik at det blir en klumpfri jevning. Rør jevningen i sausen i en tynn, jevn stråle mens du rører konsant.
La sausen koke i ca 5 minutter. Smak til med ev. mer salt.
Tips! Sausen blir glutenfri hvis du bruker maizena.
Forslag til smakstilsetning:
Appelsin og ingefær, appelsin og chili, tomatpuré, pepper, sennep, karri, hakkede friske urter og tørkede urter. Matfløte kan også erstatte noe av kraften for å få en mer kremet saus. Ønskes det en kremet laktosefri saus, kan laktosefri matfløte benyttes.
Ingredienser
4 personer
4 dl kraft fra kjøtt eller grønnsaker
2 ss hvetemel eller 1–2 ts maizena
½ ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 19 kcal/ 18 kcal |
Karbohydrater | 3,5 g/ 3,5 g |
Proteiner | 1 g/ 1 g |
Fett | 0,2 g/ 0,2 g |
- hvorav mettet fett | 0 g/ 0 g |
- enumettet fett | 0 g/ 0 g |
- flerumettet fett | 0,2 g/ 0 g |
Kostfiber | 0,2 g/ 0,2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: