Fremgangsmåte
Rist sammen hvitløk, sennep, honning, salt og balsamico i en flaske eller et glass med lokk.
Når det er godt blandet, tilsetter du ½ dl olivenolje, rister til alt er blandet og gjentar til du har tilsatt all oljen. Da skal dressingen ha fått en fin og tykk konsistens, og være helt jevn.
Kan oppbevares lenge i kjøleskap, og skiller seg ikke.
Dette er en oljebasert dressing, og derfor høy på fett og kalorier. Det er derfor ikke meningen at man skal bruke store mengder i salaten.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra bloggen Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
Antall 1
1 fedd hvitløk, presset
1 ss sennep (f.eks dijon)
1 ss flytende honning
Ca ½ ts salt
Ca ½ ts pepper
½ dl balsamico (eller annen) eddik
1 ½ dl olivenolje av god kvalitet
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 588 kcal |
Karbohydrater | 12,5 g |
Proteiner | 0,5 g |
Fett | 60 g |
- hvorav mettet fett | 8,5 g |
- enumettet fett | 45 g |
- flerumettet fett | 4,5 g |
Kostfiber | 0 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: