Fremgangsmåte
Ha dadler, fiken og aprikos i en bolle, og hell på kokende vann til det dekker. La det stå i 20-30 minutter slik at frukten sveller.
Hell av vannet og fjern steinene fra dadlene.
Kjør hasselnøtter, mandler, valnøtter, kokosmasse og frø fra vaniljestang i en hurtigmikser til blandingen er hakket i grove biter.
Ha den bløtlagte frukten sammen med nøttene, og kjør blandingen raskt sammen. Spe eventuelt med litt olje slik at blandingen henger godt sammen. Rør inn havregryn.
Ha litt olje i håndflatene, og rull små kuler av deigen. 1 porsjon gir 30-40 kuler alt etter størrelse. Legg dem på en tallerken og sett dem i kjøleskapet.
Kjør frysetørket bringebær med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevnt, fint pulver. Sikt pulveret, slik at du fjerner bringebærsteinene.
Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.
Tips! Frukt- og nøttekulene blir glutenfri ved å bruke glutenfri havregryn.
Frukt- og nøttekulene er uten tilsatt sukker, men de har likevel et høyt innhold av karbohydrater, i form av tørket frukt. Kombinasjonen med nøtter (fett) vil derimot dempe blodsukkerstigningen en god del. |
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
1 personer
6 stk dadler
6 stk tørkede fiken
1 pk tørket aprikos (á 100 g)
50 g hasselnøtter
70 g mandler
50 g valnøttkjerner
4 ss kokosmasse
frø fra 1 stk vaniljestang
1 ss olje
4 ss havregryn
Pynt:
1 pakke frysetørkede bringebær (á 42 g)
Næringsinnhold per kule/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 59 kcal/ 385 kcal |
Karbohydrater | 5 g/ 32,5 g |
Proteiner | 1,5 g/ 8 g |
Fett | 3,5 g/ 23 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 4 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 10,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 7,5 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 8,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: