Fremgangsmåte
Bland rapsolje med kald lettmelk/vann. Tilsett bakepulver og salt.
Rør inn sammalt hvete.
Tilsett halvparten av det siktede hvetemelet og rør om. Deretter tilsetter du litt og litt av det gjenværende melet. Det er mulig at mengden mel kan reduseres. Elt deigen til den er passe fast, og slipper bakebollen og redskap.
Pakk deigen i en plastpose og la den ligge i kjøleskapet til du skal på tur.
Når bålet er tent og dere er klare for mat, form en klump deig til en tynn pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Husk å holde pinnen i bevegelse.
Ønsker du mer smak i pinnebrødet, kan du tilsette litt basilikum-/oreganokrydder.
Tips! Ønsker du laktosefri pinnebrød kan du ersatte melk med laktosefri melk eller vann.
Foto: Colourbox
Ingredienser
Antall 10
2 dl lettmelk eller vann
4 ss rapsolje
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ½ dl sammalt hvete, finmalt eller fibramel
Ca. 3 ½ dl siktet hvetemel
Ev. basilikum/oregano
Næringsinnhold per stk./ per 100 gram
Energi/Kalorier | 160 kcal/ 273 kcal |
Karbohydrater | 23 g/ 39 g |
Proteiner | 5 g/ 8,5 g |
Fett | 5 g/ 8,5 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 4,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 2,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: