Fremgangsmåte
Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.
Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.
Forvarm stekeovn til 180 °C.
Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.
Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Oppskirften gir ca.12 stk. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glaze og pensle kålrullene.
Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.
Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.
Næringsinnholdet er beregnet med bruk av hjemmelaget hoisinsaus.
Tips! Retten blir glutenfri hvis du lager hoisinsausen selv, og bruker glutenfri soyasuas i hoisinsausen. Det finnes også noen glutenfrie varianter i butikken.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
12 personer
400 g mager kjøttdeig av svin
125 g fullkornsris
3 båter hvitløk
1 ts revet frisk ingefær
2 ss olje til steking
125 g finhakket frisk sjampinjong
1 stk revet gulrot
2 stk finhakket vårløk
2 ss frisk koriander
1⁄4 ts chiliflakes
1 ss soyasaus
1 ss risvineddik
1⁄4 ts sesamolje
1 stk savoykål ,nykål eller hodekål
Pynt:
1 stk finhakket rød chili
1⁄4 potte frisk koriander
Glace:
1 dl hoisinsaus, gjerne hjemmelaget
2 ss risvineddik
Næringsinnhold per stk./ per 100 gram
Energi/Kalorier | 143 kcal/ 102 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 9 g |
Proteiner | 10 g/ 7 g |
Fett | 5,5 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 2 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: