Fremgangsmåte
Skrell eplene og legg de i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt så eplene i terninger. Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker. Avkjøl.
Knus pepperkakene og bland det med litt havregryn. Legg eplemosen, pepperkakeblandingen og vaniljekesam lagvis i glass.
Tips! Du kan også bruke søtning, istedenfor sukker. Du kan også prøve deg frem med mengden pepperkake og havregryn.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no, tilpasset Diabetesforbundet.
Ingredienser
4 personer
Eplemos:
4 stk eple
1 dl vann
1 ts sukker
3,5 dl mager vaniljekesam
60 g pepperkaker
1 dl Havregryn
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 237 kcal / 95 kcal |
Karbohydrater | 37,5 g / 15 g |
Proteiner | 10,5 g / 4 g |
Fett | 4 g / 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g / 0,5 g |
- enumettet fett | 1 g / 0,5 g |
- flerumettet fett | 0,5 g / 0,2 g |
Kostfiber | 4,5 g / 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: