Fremgangsmåte
Grovhakk squash og løk. Finhakk hvitløk.
Stek løken i en varm kasserolle med olje til den er myk og gyllen. Tilsett hvitløk og stek videre i et par minutter. Ha i grovhakket squash, vann, buljongterning, salt og pepper. Kok opp, sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter. Rør gjerne et par ganger underveis.
Ha blandingen i en blender sammen med basilikum og kjør suppen til den er helt jevn og fin. Spar litt basilikum til servering.
Vær veldig forsiktig når du kjører glovarm suppe i blender. Fyll den bare halvfull og begynn alltid på laveste hastighet. Blend suppen i flere omganger om nødvendig og hold gjerne et kjøkkenhåndkle over åpningen på toppen for sikkerhetsskyld.
Ha suppen tilbake i gryten. Rør inn hvitvineddik og smak til med salt og pepper.
Krydre svinebiffene med salt og pepper. Pensle dem med litt olje og legg dem på varm grill. Grill biffene i 2-3 minutter på hver side til de har ått fin farge og er gjennomstekte.
Server suppen i suppeboller, dryss over litt frisk basilikum og lag et fint mønster i suppen ved å ringle over med creme fraiche ved hjelp av en skje. Server også gjerne litt grovt brød til.
Næringsinnholdet inkluderer ikke grovt brød.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
3 stk grønn squash
1 stk løk
4 båt hvitløk
½ l vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper
1 potte frisk basilikum
1 ss hvitvinseddik
½ ts salt
¼ ts pepper
600 g ytrefilet av svin i skiver
1 ss olje
1 ss crème fraîche orginal, 35 % (kan erstattes med en lettere type)
Næringsinnhold per porsjon/per 100 gram
Energi/Kalorier | 268 kcal/ 48 kcal |
Karbohydrater | 7 g/ 1,5 g |
Proteiner | 41 g/ 7,5 g |
Fett | 7,5 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 0,6 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,3 g |
Kostfiber | 3 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: