Fremgangsmåte
Smuldre smøret i det tørre. Tilsett egget og kna til en jevn deig og la den hvile 1 time i kjøleskap.
Sett ovnen på 200 °C.
Dekk en ca. 25 cm paiform med deigen og prikk den med en gaffel. Forstekes i 10 min.
Mens paiskallet står i ovnen lager du fyllet i kjøkkenmaskin. Bland alle ingrediensene utenom bringebærene til en jevn røre.
Hell bringebærene i røren og bland forsiktig. Hell røren i paiskallet og stek i ca. 35 min.
Paien blir glutenfri ved å bruke glutenfritt mel.
Server gjerne paien med vaniljekesam, lettis eller bær.
Næringsberegningene er gjort uten serveringsforslag.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.
Foto: Line Hårklau
Ingredienser
10 personer
Paideig
125 g myk margarin
½ dl Sukrin
3 ½ dl mandelmel
1 dl siktet mel
1 egg
Bringebærfyll
3 dl bringebær
½ dl sukrin
1 egg
200 g lett philadelphiaost
1 knivsodd vanilje eller 1 ts vaniljesukker
Revet skall av en halv sitron (uten den hvite hinnen)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 263 kcal/ 287 kcal |
Karbohydrater | 6 g/ 6,5 g |
Proteiner | 7,5 g/ 8,5 g |
Fett | 22,5 g/ 24,5 g |
- hvorav mettet fett | 6,5 g/ 7 g |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber | 2,5 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: